Тродимензионалните букви се идеални за означување на објекти или ентериери и креираат чувство на простор кое зборува само за себе. Предната страна на буквите е прецизно пресечена со користење на современа технологија, а страничниот дел внимателно споен за да се добие впечаток на една целина. Буквите можат да бидат изработени од акрил, месинг, бронза, бакар, инокс, алуминиум и други материјали. Можно е и нивно осветлување со неон или ЛЕД